I natt stod jeg opp klokken fem for å oversette en av bøkene mine, og mens julelyset fra verandaen og macen min skapte en nesten magisk stemning både ute og inne i stuen, følte jeg det jeg ikke har følt på en evighet. Savn! Jeg har ikke følt det slik siden den gang jeg måtte dra fra Australia og hesten min Percy for andre gang, vel vitende om at det sannsynligvis var siste gang jeg så ham – hesten min.

TRUDE SAVN

Men i natt følte jeg det for et menneske. En mann, faktisk, hvilket er svært ulikt meg. Jeg har jo hele livet holdt på med mitt, og menn har aldri hatt eller fått så veldig stor rolle hverken på den ene eller andre måten. For å være helt ærlig, så er livet veldig mye enklere uten, for det er så mye drama med menn. Mannfolk er så hårsår, skal være så veldig mye mer enn hva de er, hvilket etterhvert blir veldig synlig. Og så blir det drama.

For som kvinne skal du helst ikke kunne eller vite mer enn mannen. Du skal helst være dårligere på det meste, med unntak å vaske hus og lage mat. Og du skal som kvinne i hvert fall ikke tro du er noe eller kan få til noe selv, og det selv om du i et helt liv har ordnet alt selv. Ja – det er jo ikke akkurat noe Big Deal, eller hur?

Og ærlig talt, jeg gidder virkelig ikke gjøre meg dummere enn det jeg er, for å tilfredstille en manns store ego!

Det er med andre ord ubegripelig hvor mange menn som tror – og det straks en har møtt dem – at kvinnen liksom ikke hadde et liv før hun møtte ham, at alt er veldig mye bedre nå som hun har møtt akkurat ham – og jeg tror ikke jeg er den eneste kvinnen som opplever dette. Jeg kan bare ikke fatte og begripe hvorfor ikke menn kan roe litt ned, ta det litt piano og innse at de ikke er svaret på alt – og heller bare nyte det som er.

Livet er for min del veldig mye enklere uten menn, og spesielt klarer jeg meg altså veldig fint uten all den drama som følger med mannfolk. Men jeg har jo gitt kjærligheten en sjanse ved et par anledninger, og det er jo selvsagt en del positive ting som også følger med i et forhold, og akkurat i natt – da jeg så et bilde av min eks på Facebook – kom jeg til å tenke på nettopp dette. Og det var da jeg følte det – det store savnet.

Det er lett å glemme det som var, både det positive og det negative. Men jeg likte følelsen jeg kjente på, som var rent savn. For det var en glemt, men god følelse som drev gjennom kroppen i natt, og jeg håper inderlig jeg får kjenne på den igjen – savnet etter å ha en maskulin energi i livet mitt. Nemlig en mann. Men ikke en hvilken som helst mann, for det går altså ikke. Skjønner? 😉

Vel, litt romantisk vås kan vi vel tillate oss i dag, for tross alt – når en ikke sover på natten blir en fort litt ør i toppen på dagen, ikke sant?

LAST NED LOTTE-MARIE OG MATCHMORDEREN GRATIS HER.

Ønsker alle en riktig fin dag! Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle!

  

Mine reisetips finner dere her.

……….

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.