Management & Health News Sex & Relationships

Godt nytt år alle sammen!

Ja, nå er vi altså øyeblikkelig i 2020, og som vi vet gir et nytt år mange nye muligheter. Jeg håper 2019  for deg som for meg, var et lærerikt år som ga deg ny kunnskap om deg selv og andre som du kan ta med deg videre. På bakgrunn av dette håper jeg du har laget deg noen kjøreregler for det nye året – det gjør jeg hvert år.

img_2542

Bildet er fra SeaDream, på cruise i Middelhavet – les mer her. Fotograf; Gro Storteig.

Og dere som har fulgt meg en stund, vet godt hva mine kjøreregler går ut på. Her kan du, vel og merke om du er interessert, lese dem – og kanskje har du laget deg tilsvarende? 😉

 1. Hva andre tenker og mener om meg, er ikke mitt problem – så det bryr jeg meg ikke om.
 2. Fortiden kan vi ikke gjøre noe med, annet enn å trekke gode minner og erfaringer til bruk i fremtiden. Så ikke forbli i fortiden – det ødelegger fremtiden.
 3. Du er din egen lykkes smed – ta det ansvaret.
 4. Vær tro mot deg selv!
 5. Spre positiv energi og kjærlighet – ikke negativitet og hat.
 6. Snakk til, ikke bak – snakk opp, ikke ned!
 7. Du må si det du mener og mene det du sier!
 8. Livet kan være en dans på roser, men livet har også mange spisse torner – dette må vi lære oss å leve med. Å stå i det, gjør oss sterkere.
 9. Lær deg å tilgi andre! For husk, vi er bare mennesker – det er lov å feile. Vi «driter på draget» som noen sa en gang. Vet ikke hvem. Tror ikke det var Ibsen. Muligens det var Bjørnson? Han med hatten? Eller kanskje det var meg.
 10. Lær deg å tilgi deg selv. Vi må ikke være så streng med oss selv – du og jeg gjør også feil i blant, eller i hvert fall du. Vi må lære oss å tilgi og lære av våre feil – det er derfor vi gjør dem.
 11. Ikke lev for andre – lev for deg selv! Alt for mange drukner i andres behov og krav. De mister seg selv og undergraver egne liv ved å spille biroller i stedet for hovedroller. Dette er totalt meningsløst. Spill hovedrollen – det er DITT liv!

Om du kjenner deg igjen i punkt 10 – ta kontrollen tilbake.

DITT liv ≈ DITT ansvar.

I egen film er det altså DU som skal spille hovedrollen! Så skriv et manus, sal opp og ri inn i solnedgang. Et nytt år gir nye muligheter, og fokuset i 2020 bør være DEG!

Vel, en annen kjøreregel for meg i 2019, er å trappe ned på Facebook, for det gir meg ikke så mye lenger – les mer om hvorfor her. Om dere vil følge bloggen min, er tipset å registrere dere, så går dere ikke glipp av noe fra denne kanten. Bloggen min er delt opp i flere kategorier. Her er 9 gode grunner til hvorfor det er lurt å følge denne bloggen;

1. Adventures and travel tips. Jeg har skrevet reiseartikler siden 2003 for forskjellige medier og skriver artikler for deg som vil mer enn bare reise. Her på bloggen finner du mange gode reiseartikler, og i fremtiden kommer jeg til å gå mer «live» også her.

2. Ledelse, trening, bevissthet og selvutvikling omhandler nettopp dette til inspirasjon og glede. Jeg har vært trener i 15 år innen både bredde- og toppidrett, hovedsakelig svømming, samt daglig leder i tre svært vellykkede bedrifter i 15 år. Jeg er også coach og holder inspirerende foredrag, eller en til en samtaler/coaching om det er ønskelig.

3. Sex og samliv. Sex is great, men jeg tror den blir bedre om vi stenger tips, råd, fjas og mas om alt som kan gå gærn´t i akten og resten av omverdenen ute, og heller lærer oss å slappe av i stedet, for sex handler ikke om prestasjoner – tvert om. Det handler om å gi seg hen til den andre. Så dropp råd og tips og fjas fra andre – råd og tips og fjas får du nok av her. 😉

4. Mine bøker – om litteratur og bokanmeldelser. Jeg er i all hovedsak forfatter og skriver både dokumentarer og romaner. Jeg er også forfatter av Norges morsomste serie, nemlig bøkene om Lotte-Marie, en serie som leses av både menn og kvinner. Les mer her.

Over ser du video om min siste bok – Lotte-Marie og Matchmorderen, og researchen jeg gjorde i den forbindelse på Match.no. #Morsomt&perverst 😉

5. Vinprogram, vinreiser, vinkurs og vintips. Jeg drev vinimport i seks år og produserte også Norges første vinprogram på TV, På Druen. I denne TV serien besøkte jeg fem land med tre gjester i hvert program. Vinprogram og vinartikler finner du  her på bloggen og på min YouTube kanal.

I tillegg til nevnte har jeg vært vinskribent i over 17 år for forskjellige medier og i samme periode holdt en rekke vinkurs over hele landet. Jeg har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen – men nå med ny vri:

Vinkursene ser du hjemme hos deg – når du har tid og lyst!

Med mine nye online video-kurs kan du sitte hjemme i egen stue sammen med venner og vinklubber, eller alene om du foretrekker det – og lære om vin via alle skjermer inkludert tv. Vinkurs og gratis vinkompendium finner du her.

6. Film, kunst og restaurantanmeldelser. Ja, her på denne bloggen får du gode tips. Jeg har vært anmelder i 15 år og syntes dette fortsatt er hyggelig  å holde på med. #Follow your passion. Enough said:-)

7. Aktuelle saker. Kategorien Aktuelt her på bloggen omhandler politikk, næringsliv og samfunn, og ikke minst aktuelle saker i media. Jeg skyter fra hoften og er ikke redd for å være ukonvensjonell og ikke bli likt. Jeg er tross alt fra Bergen og skulle strengt tatt ikke vært i live slik jeg har levd – at noen ikke liker meningene mine bekymrer meg derfor svært lite. Jeg mener det jeg sier og sier det jeg mener.

8. Gjestebloggere. Med jevne mellomrom har jeg svært gode gjestebloggere på besøk som leverer spennende og utviklende artikler til deg og meg.

9. Intervjuserien – Tett på! Mine intervjuer av andre er rett og slett skikkelig rockenroll. Ja, jeg har opp i gjennom årene intervjuet en del mennesker, både kjente og ukjente, og intervjuene publiseres også her, med spenstige bilder til. Under er fra intervjuet med Øystein Wiik. Flere intervjuer kommer etterhvert. 🙂

Øystein Wiik

Annet moro – jeg er forøvrig også produsent, regissør og tidligere programleder. Jeg utviklet og produserte som nevnt Norges første vinprogram På Druen, en vinreise i Europa, og har produsert og regissert fem musikkvideoer. Jeg har også spilt i flere tv serier og norske filmer, og er tidligere finalist i Årets Fotofjes og Miss Univers hvor jeg fikk sparken fordi jeg visstnok hadde mer mellom ørene enn mellom beina! Sett slikt? 😉

Vil du bruke meg som modell eller har bruk for andre av mine tjenester – er det bare å ta kontakt: trude@newspirit.no.

Nå har du altså fått 9 gode grunner til å registrerer deg for å følge denne bloggen. Jeg regner med å publisere minst søndag, mandag og torsdag, samt fredag. Jeg må få tilføre at jeg setter stor pris på at dere leser bloggen – og vil du være gjesteskribent sender du meg det du har på hjertet. 🙂Til slutt: vil du annonsere, send mail til trude@newspirit.no.

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig herlig nytt år! Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs– Referanser– Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

FB annonse 4