News

Burka og nikab er kvinneundertrykkende og menneskefiendtlig – PUNKTUM!

I helgen leste jeg et innlegg i Aftenposten skrevet av Sarah Zahid, jusstudent og Unge Venstre politiker. Hun kritiserer regjeringens vedtak om nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende plagg og kaller dette respektløst mot muslimske kvinner. Zahid mener regjeringens vedtak innskrenker muslimske kvinners frihet.

Påstandene er uvitende, usolidarisk og farlig. Det er på tide at mennesker som ønsker denne type kvinneundertrykkende og menneskefiendtlige plagg får hodet opp av eget navlelo og ser seg litt om i verden. Plaggene handler ikke om religion eller retten til å kle seg som en selv vil. Zahid mener regjeringens vedtak innskrenker muslimske kvinners frihet. Jeg derimot, mener det er forunderlig at Zahid som har fritt utsyn fra et fritt, demokratisk og meget opplyst land – ikke har fått med seg hva som skjer i de land hvor kvinner ikke får gå i klær som alle andre – og blir fengslet, pisket, torturert og drept – for å ta av seg disse groteske plagg og gå i klær de ønsker.

Er det dette Zahid kaller ”frihet og respekt”? Burka og nikab er kvinneundertrykkende og menneskefiendtlig, og representerer regimer og ideologier der tvang, lenker, steining, halshugging, vold og tortur er styringsmekanismer. Dette er er en utvikling vi ikke ønsker velkommen i Norge!

Burka 2

Da regjeringen gikk inn for å forby heldekkende plagg som niqab og burka på norske skoler og barnehager fikk de bred støtte, med unntatt av ledende personer på skoler og universiteter. To av de som motsatte seg kravet var Gro Bjørnerud Mo som er professor ved universitet i Oslo og rektor Frøystein Gjesdal ved Norges Handelshøyskole, som i likhet med Zahid heller ikke forstått at Ja til burka og nikab er ja til menneskefiendtlige ideologier.

Med dette må jeg også stille spørsmål ved hva elevene faktisk lærer på skolen i henhold til samfunn og religionshistorie – for kunnskap om islam, burka og niqab er tydeligvis fullstendig fraværende. Burka og nikab har ingenting i et moderne og likestilt demokrati å gjøre.

Risikerer 50 piskeslag for å fjerne hijaben. Facebookgruppen My Stealthy Freedom er en protestaksjon blant modige, iranske kvinner. Den nærmer seg nå én million følgere. Gründer Masih Alinejad besøkte Norge i 2014 på invitasjon fra Fritt Ord. Under sitt besøk fortalte Alinejad at det er svært risikabelt for kvinner å gå i, og publisere bilder uten dekkende plagg.

– Dette bør være vår rett! Iranske kvinner tar seg friheten å fjerne hijaben lenge nok til å ta et bilde. Bare for et øyeblikk kan vi føle vinden i håret. Det er ikke uten risiko, vi kan få 50 piskeslag for en slik atferd, sa Masih Alinejad til NTB. Det er meget mulig at Alinejad bør inviteres til å undervise i norsk skole.

Vi må lytte til de kvinner som lider under disse regimene (og plaggene). At fremtredende mennesker i Norsk Skolevesen og Sarah Zahid ikke forstår hva dette menneskefiendtlige tvangsplagget representerer, er altså meget underlig og urovekkende. Jeg har en datter – hun skal vokse opp i det samme frie demokratiet jeg selv har gjort. Hun skal få kle seg som hun vil og få føle vind og sol på huden og regn i håret – uten å risikere å bli drept!

Igjen; burka og nikab er kvinneundertrykkende og representerer regimer og ideologier der tvang, lenker, steining, halshugging, vold og tortur er styringsmekanismer.

Å si ja til burka og nikab, er å si ja til nevnte – dette må enkelte nå ta innover seg!

Bør gå med burka og nikab hver eneste dag resten av livet. Argumenterer som ”frihet og respekt” er derfor så grovt misforstått at jeg får fysisk vondt. Den dagen Gro Bjørnerud Mo, Frøystein Gjesdal og Sarah Zahid ikler seg disse kvinneundertrykkende og menneskefiendtlige plaggene for å gå med dem hver dag resten av livet – ikke fordi de vil – men fordi de blir tvunget til det – og tar noen piskeslag om de velger å ta et bilde uten – skal jeg lytte til argumentene deres.

Les også Et selvmord er ett for mye – skolene tar ikke mobbing på alvor.

Del gjerne innlegget – takk.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (5)