Management & Health News

Nå forsøker jeg stamcellebehandling for knærne mine

Jepp, tiden er kommet – jeg MÅ gjøre noe og jeg må gjøre det nå. Knærne mine blir jo ikke bedre, tvert om – de blir stadig vondere – og jeg er alt for ung til å ikke gå toppturer og løpe i skog og mark, og ri og herje i skauen. Det er med andre ord litt for tidlig å pensjonere seg – jeg er jo i min beste alder nå – og jeg tuller ikke! Jeg har aldri hatt det bedre enn nå – så knærne MÅ fikses! NÅ! 🙂

img_0781.jpg
Den 21 oktober fyller jeg år! Jeg blir 32, eller okay da, 34! Kæ? 36?? 😉 Og i år bli min bursdagsgave til meg selv stamcellebehandling for knærne mine!

Jeg har slitt med dårlige knær siden tenårene, og vet egentlig ikke hvorfor. Det jeg derimot vet, er at vi på 80-tallet drev rovdrift på våre unge svømmekropper både i og utenfor vannet. I tillegg jogget jeg særdeles mye, og løp mange løp – ja, jeg har faktisk alltid vært litt hekta på løping. Å løpe gir meg en følelse av frihet og kontroll.

Mine sterke bein og gode kondis har faktisk reddet meg fra mange farlige situasjoner og mennesker. Noen av disse er skildret i mine bøker.

Mine bøker finner du her.

Som ung idrettsutøver slet jeg med at det høyre kneet låste seg, gjerne i fart. I tillegg er det som om noen setter en spiker i kneet relativt ofte, og da svikter det. De siste årene har jeg slitt med intens ømhet og vondter i begge knærne, spesielt om jeg har gått eller løpt en tur i skauen. Til tider er det vondt i flere uker, og jeg må gå baklengs i trappene. Skjønner?

Jeg har jo lært meg å leve med smertene – de har ikke fått lov til å hindre meg i så mye egentlig. Så jeg har jogget og holdt meg i form hele livet, med skrantende knær, for jeg er ikke den som klager og syter. Men når jeg ikke får gjort ting jeg elsker som å løpe, løpe, løpe og gå turer i fjell og skog, må jeg bare gjøre noe. De siste årene har smertene økt i den grad at de nå går litt for mye utover livskvaliteten min – og da vet dere, må vi gjøre noe. Igjen, for jeg har gjort ting før.

I 1995 opererte jeg høyre kne. Undersiden av kneskålen ble støvsuget for løs brusk og de slipte også ned innsiden av kneskålen. Jeg har også forsøkt andre behandlinger uten hell, blant annet laser, så nå er jeg veldig spent på om Stamcelleklinikken kan hjelpe meg. Jeg er nemlig litt lei av å kaste både penger og tid bort på behandlinger som ikke virker. Men hva er egentlig stamcellebehandling, eller iPRF- og PRP-behandling?

Les også: Ny behandling hjelper pasienter med artrose

Stamcellebehandling. Behandlingens formål er å reparere skader i leddbrusk og sener og således redusere/fjerne smerter og øke bevegeligheten. Behandlingen foregår ved injeksjon av kroppens egne stamceller, det vil si blodplater, hvite blodlegemer og vekstfaktorer (de virksomme cellene). De virksomme cellene hentes gjennom en vanlig blodprøve som spesialbehandles på klinikken og injiseres i de sener og ledd hvor pasienten opplever smerter eller har slitasje for å aktivere kroppens egen forsvarsmekanisme og reparasjonsevne.

Hva kan behandles? Det er særlig artrose «slitasjegikt», og slitasje i ulike ledd som behandles. De vanligste symptomene ved artrose er smerter, stivhet og innskrenket bevegelighet. Ledd som ankler, knær, hofter og skuldre egner seg godt for behandling.

Forrige fredag hadde jeg altså min første behandling på Majorstua. Deretter dro jeg lukt til skrivestuen min i Det blå Huset på Dikemark, hvor jeg ble sittende i bikini i finværet og skrev på den fjerde boken om Lotte-Marie, Norges morsomste bøker i følge media og lesere. For sommeren er ikke over. Se bildene under – har jeg det ikke fint, eller? Solnedgangsbildene er fra i går kveld! I love it. 🙂

Vel, jeg skal holde dere orientert hvordan det går med knærne. Jeg håper virkelig at dette virker og at knærne blir til å leve med igjen, for det blir mange fjellturer i høst, og da kan jeg ikke bare sitte på en stubbe som en gretten gammel gubbe og glo. Skjønner? Og har du hytte til leie, les dette innlegget.

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin aften og en herlig dag! Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (5)