Adventure & Travel Interviews Management & Health News Reviews

Tett på Atle Brynestad

Når jeg skal på besøk til en ekte reder, bruker jeg selvsagt min egen yacht.

Og SeaDream Yacht Club! Tett på intervjuet denne måneden er med finansmannen Atle Brynestad, som kanskje er mest kjent for å ha startet kjeden Smart Club i 1996, og er eier av blant annet Porsgrunds Porselænsfabrik/Hadeland Glassverk. Sommeren 2008 solgte han Fotballklubben Lyn og Smart Club. Og i 2009 solgte han Steninge Slott i Sverige. Men visste du at han også eier et av verdens beste cruiserederier? Og at det lever i beste velgående?

Når jeg skal på besøk til en ekte reder, bruker jeg selvsagt min egen yacht. Det er nemlig litt viktig å sette seg i respekt med det første som med det siste.

Moderne luksus i ett nøtteskall. Åpent, ryddig, luftig og pent, og en anelse maritimt er det første som slår oss i det vi ankommer Atle Brynestads kontorlokaler på Billingstad like bak hans gamle bedrift Smart Club. Deretter merker vi energiene; de er gode, rolige og positive.

Vi blir fulgt inn til det store, lyse møterommet med det digre møtebordet der et nydelig og meget stort fruktfat er dandert midt på, med frukt som lyser friskt og fryktelig sunt og fristende i mot oss. Ikke en eneste skrukkete drue er å anspore, og det sier litt om vertskapet. Mark my words. Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene.

Atle Brynestad ankommer ti minutter over ti, og med fast håndtrykk og en rolig og vennlig stemme ber han oss ta plass på babord side av bordet. Selv tar han plass på den trygge siden, på styrbord. Han sier vi må forsyne oss med frukt eller brownies, men for min del er det litt for tidlig på morgenen å være sunn eller usunn, så en deilig kaffekoppen gjør susen.

Deretter spør jeg Brynestad hvor langt tid vi har ettersom dette er verdens viktigste spørsmål i denne type samtaler. Det ville nemlig vært usedvanlig kjedelig å ikke fått svar på det eneste glupe spørsmålet du har – og som du har spart til sist, fordi tiden plutselig rente ut i havet.

– Tre kvarter, svarer eieren av SeaDream Yacht Club kort, og jeg tenker, – jøss, det var jo ganske knepent. Vet han ikke at jeg er fra Bergen, eller? Hva med alle de fine bildene vi skal ta, og hva med Champagneflasken jeg har tatt med i båten min. Må jeg drikke den alene? Og Mills Kaviaren, hva med den?

Jeg har nemlig tenkt å invitere Brynestad med på en liten tur i min egen medbragte, personlige yacht som ligger fortøyd like nede i bukta utenfor kontoret. Det slår meg at de tre kvarterene er beregnet innenfor “innetid” grensen, for jeg senser at Brynestad har luktet lunta – han vil ikke ut på glattisen med meg.

Spesielt ikke i en orange gummibalje av plast. Eller er det gummi? Skjønner? Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, så da går jeg bare rett på sak i stedet. Det var nemlig plan nummer to.

– Hvordan vil du beskrive moderne luksus i et nøtteskall? Brynestad lener seg litt tilbake i stolen og tenker seg om før han svarer, alltid ett godt tegn.

– Moderne luksus er jo ett vidt begrep, men for vår del i SeaDream er det frihet til å velge. Vi har svært mange gode tilbud, men våre gjester velger selv om de vil benytte seg av dem. Å velge å være sosial er jo et godt eksempel. På våre cruise kan du velge om du vil være sosial eller trekke deg stille og rolig  tilbake, og du velger når du vil spise og hvem du vil sitte med. Vi har ingen faste rammer, men satser på å tilby våre gjester fleksibilitet, svarer Brynestad som mener at SeaDream Yacht Club tiltrekker seg aktive reisevante mennesker som ønsker en ferie i uformelle omgivelser, med høy fleksibilitet og utmerket service. Mennesker som vet hva de vil ha. jeg er en av dem – men det vet han nok ikke ennå.

– Yachtene ligger ofte over natten ved kystperler som Portofino, St. Tropez, Capri, Sorrento, Taormina, Rio de Janeiro eller Belem i Brasil. Og mens store cruiseskip gjerne har faste tidsrammer for avgang med tilhørende stress og køer ved ombordstigning, blir vi gjerne bli over en ekstra natt om forholdene passer seg slik, sier Brynestad.

– Og når vi legger til kai, kan du gjerne bli med kokken på innkjøp på det lokale markedet, eller dykke sammen med kapteinen rundt de eksotiske øyene, eller ta en sykkeltur i Toscana eller på en Karibisk øy. Vi har også et stort utvalg av vannsport-aktiviteter til fri benyttelse, sier Brynestad og forklarer videre at den største forskjellen på SeaDream Yacht Club og andre cruise er at SeaDream er lagt opp til at du skal føle at du er om bord i en Yacht som navnet tilsier, og ikke et cruise.

Her er Kelly og jeg på Seadream uenfor Portofino. Her kan du lese flere av mine innlegg om SeadDream og her er fra SeaDream cruiset og om vakre Portofino.

Alt er forhåndsbetalt i motsetning til andre cruise som har en stor andel av inntektene sine via salg om bord. Og grunnet båtenes størrelse får du en følelse av å være på sjøen i motsetning til de store cruisebåtene som gjerne kan være 14 etager høye.

– Vi tar vare på våre gjester på individnivå. Vi driver ikke masseturisme og det er luksus i seg selv, påpeker Brynestad.

Prisbelønnet cruise. SeaDream Yacht Club har hele 5 stjerner og antall passasjerer overstiger ikke mer enn 112. Øvrige om bord er 95 ansatte som skal ivareta gjestenes behov og ønsker når de måtte oppstå. Et cruise om bord i SeaDream skal by på en tilnærmet privat og eksklusive Yacht følelse. Og alle de store internasjonale, tunge prisene rederiet har mottatt, er en god bekreftelse på at dette er en god strategi og at varene leveres. SeaDream Yacht Club har blant annet mottatt følgende priser:

  • Prisbelønnet – Verdens beste Cruise
  • World’s Best Travel + Leisure
  • Utterly Exclusive above Luxury – Berlitz Ocean Cruising and Cruise Ships
  • World’s Best Top Scoring Cruise Line – Condé Nast Gold List
  • World’s Best Small Passenger Shipping Line – Condé Nast Traveler Reader’s

It´s yachting, not cruising, er slagordet. Det er jo ikke rart at Brynestad er stolt over sitt moderne luksusimperium på havet. Men så tilbake til moderne luksus helt privat.

– Vel, sier Brynestad, – helt privat vil jeg vel si at tid for meg er luksus. Tid og frihet til å gjøre det jeg vil, når jeg vil. Til å dra på fjellet eller å spise reker på et svaberg og se utover havet. Han tar et lite pust i bakken, mens vi venter spent på fortsettelsen, skjønt, vi har jo allerede skjønt tegningen.

– Tid til å nyte stillhet vil jeg si er moderne luksus for meg. Det er så mye støy i hverdagen. Luksus for meg er å definere mine egne fortløpende behov uten at andre skal gjøre det for meg eller mene noe om det. Og tilstedeværelse. Hvis du ikke kan være tilstede i deg selv, kan du ikke være tilstede for andre, sier han og forsyner seg av fruktfatet.

Hvilken Mann, tenker jeg i det stille uten å røpe mine tanker, og jeg er ganske sikker på at fotografen min Gro tenker nøyaktig det samme. Vi liker nemlig menn som er tilstede og som er nysgjerrige på livet, som tar seg tid til å tenke viktige tanker og reflektere over egne liv. Menn som har en sunn og bevisst holdning til livet og seg selv – er slike menn Gro og jeg liker, og vi liker Mr. Brynestad.

Vi liker Atle så godt, ja, vi er for lengst gått over til fornavn nå, at vi blir sittende i over to timer og prater om alt mulig fra energinivåer, om folk som gir eller stjeler energier som jeg personlig kaller for Energivampyrer – til kvalitet og raw food som også er en viktig faktor om bord i skipene.

Alt er av ypperste kvalitet – menneskene også. Om bord i SeaDream Yacht Club får du det du ber om, det har Atle selv sørget for, og det sjekker han ut ved å ha en sjelden nærhet til sine ansatte. På kontoret viser han oss en vegg med bilder av samtlige ansatte med oversikt over hvem som er hvor, hvem som jobber når og hvem som er i permisjon eller har fri. Kontakten er direkte. Omsorg og tilstedeværelse er til å ta og føle på. Deretter viser han oss en modell av en av båtene og peker på noen herlige senger med plass til to oppe på øverste dekk.

– Og hvis du vil, Trude, kan du sove ute på dekk, sier han og flirer, for han har skjønt at jeg er en ekte, vilter villmarksjente som elsker å sove under åpen himmel – noe som dermed er moderne luksus for meg. For det har jeg forklart under den deilige, rolige, avslappede, hyggelige og filosofiske samtalen vi nå må avslutte med en god klem, dette fordi Gro absolutt må i butikken akkurat nå for å handle timian. Timing kjære, timing. Hørt om det, eller? Gro er nordfra, hun lar seg ikke ombestemme. Selv ikke av meg.

Atle hadde altså ikke tid å bli med på yacht-tur, men to timer med hyggelig prat – jeg kan selvsagt ikke gjengi alt vi pratet om – i stedet for 45 minutter, må vi vel si oss rimelig fornøyd med. Men jeg er jo ikke snauere enn at jeg gjerne tar en tur med yachten min alene, etter at fenderen er i land og champagnen sprettet. Men kaviar-tuben fra Mills tok jeg med hjem, for jeg liker ikke kaviar. Den var ment til den celebre gjesten. Nemlig Atle Brynestad, han som elsker kvalitet og raw food.

Vel, da er neste ferie bestilt. SeaDream that is, og det med en kjæreste om jeg har en.

To enjoy or not enjoy, that´s the question.

Den neste ferien din bestiller du her.

Ha en strålende dag, alle sammen – spre kjærlighet og glede. :-

Mvh. Trude Helén Hole

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here, and here is my company.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or see my art or buy my books or wine courses – please do so. You will find all my SOME & sites at linktr.ee/trudehelenhole. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

TM / ©trudehelenhole

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs