Management & Health News Sex & Relationships

Mamma, jeg syntes det er på tide at du får deg en ny kjæreste

For noen uker siden sa min datter Josefine 11 år følgende til meg: – Mamma, nå syntes jeg det er på tide at du får deg en ny kjæreste. Jeg: – Så du syntes det, du? Hvordan skal han være, da? Josefine: – Han skal være voksen, klok, morsom, reflektert og snill – og ikke bruk sånt dritt i kjeften.

IMG_6974

– Og han må ikke være sjenert når vi treffer nye folk, og han må klare å være oppe litt lenge når vi er det. Og så må han like å være her ute i skogen sammen med oss og ikke så mye inne i byen! Det må være en som jeg kan kaste kniver og øks med i skogen, og som kan lære meg mer om skog og natur. Og han må like å bade, også når det er kaldt i vannet.

Ja, er det ikke herlig? Det er mamma sin jente, det! En kan jo ikke annet enn å bli glad når en har slike fantastiske barn. Og for moro skyld, den samme dagen hun sa dette til meg, gikk jeg inn på “Nametest” bare fordi det er moro, og på spørsmålet; Klarer vi å gjette hva du har vært i gjennom i 2017? Fikk jeg opp dette, og dette er jo litt vittig, ikke sant?

Skjermbilde 2017-12-26 kl. 20.38.03

– Trude, du har vært gjennom mye. Ingen liker å ha det vanskelig, men motgangen har herdet deg og gjort deg til den sterke personen du er i dag. Nå vet du hva som er viktig i livet og hvem du kan stole på. Du er blitt et bedre menneske!

Jeg måtte jo bare le. Det har seg nemlig slik at jeg har vært singel mesteparten av mitt liv og jeg liker det. Men jeg har jo også vært i forhold og trukket erfaringer av dem alle. Sitatet over er faktisk veldig treffende både når det gjelder privatlivet mitt og profesjonelt. Motgang gjør sterk. Og motgang har jeg jaggu hatt en del av!

Å avslutte relasjoner, også de som ikke fungerte på en god måte – er viktig for meg. Det har seg slik at jeg ikke dveler rundt med tull, hverken når det gjelder jobb eller privat. Jeg sonderer terrenget og tar en beslutning, og den står jeg som regel ved. Men det er veldig viktig for meg at alle mine relasjoner – både profesjonelt og privat om de ikke lenger er levedyktig – avsluttes på en god måte.

I dette kan jeg faktisk legge mye energi – for jeg er vekt – jeg vil gjerne ha alt i balanse slik at en i fremtiden kan møtes; smile, ta en prat sammen og oppleve dette som noe hyggelig og ikke ubehagelig. Så jeg bruker en del tid og krefter på å opprette en god balanse når et forhold, spesielt om det har vært viktig for meg – dør ut.

Men så til det store spørsmålet; kjæreste eller ei. Josefine mener det altså er på tide at mamma får seg en ny kjæreste. Jeg har erfart gjennom mitt siste forhold at det kan være ganske fint å ha kjæreste. Men jeg har også erfart andre ting ved det å ha kjæreste som ikke appellerer til meg i det hele tatt.

Men kanskje er dette fordi jeg har vært med feil person?

Vel, nå har jeg vært singel siden 3 juni 2017, egentlig mye tidligere – og har valgt å holde meg for meg selv for å høste erfaring fra det forrige forholdet, utvikle meg og finne tilbake til kjernen i meg selv.

Jeg har ikke hatt noe som helst ønske om å involvere meg fysisk eller psykisk i noen. Å ta en skikkelig Time-out etter et forhold, spesielt om det har vart en stund – er som å være i en renselsesprosess – og jeg føler meg nå ren, sterk, klar og tydelig – alle “rester” etter tidligere forhold er som blåst bort.

En slik Time-out bør alle unne seg etter et forhold.

Mange velger derimot å hoppe inn i et nytt forhold alt for tidlig og dermed går en glipp av verdifull erfaring og mønsteret fra det forrige forholdet forplantes raskt inn i det nye – and here we go again, ikke sant?

Vel, jeg er ikke interessert i å ha en kjæreste bare for å ha det. Det må være mer. Den lille listen til Josefine er tydelig nok, men det er så mye mer som må på plass før jeg i det hele tatt vil vurdere å innlede et nytt forhold med noen, for jeg har det veldig bra som singel. Gode opplevelser og aktiviteter har jeg sammen med mine gamle (og nye) kompiser og venninner.

Ja, jeg har flere mannlige venner enn det jeg har venninner og slik har det alltid vært, og mine gode kompiser savnet jeg stort da jeg var i forhold.

Så om det blir ny kjæreste? Nope. Det blir ikke det i 2017. Jeg har etter 7 måneder for meg selv kommet frem til at jeg nå er der jeg har vært stort sett hele mitt liv – jeg ønsker å være for meg selv. Jeg ønsker ikke en ny kjæreste. Jeg vil fortsette med mitt fleksible liv og ha frihet til å gjøre det jeg vil når jeg vil – og med hvem jeg vil. For singellivet har virkelig sine fordeler!

Men selvsagt, en skal aldri si aldri. Kommer det en voksen og reflektert mann som feier både Josefine og meg av banen, så gjør han jo nettopp det, og da kan alt hende. Men å drive og date rundt og lete etter en kjæreste? Nope – it´s not for me.

Så da får Josefine heller ta til takke med mer tid med mammaen sin – for mammaen til Josefine liker seg best i skogen og kaster både øks og kniver når det passer seg slik, og isbader også om hun får hull i isen. Mer kan en vel ikke ønske seg?

Så da levde de lykkelig alle sine dager, da! Og slik er det med den saken. 

“Everyone says love hurts, but that is not true. Loneliness hurts. Rejection hurts. Losing someone hurts. Envy hurts. Everyone gets these things confused with love, but in reality love is the only thing in this world that covers up all pain and makes someone feel wonderful again. Love is the only thing in this world that does not hurt.” Liam Neeson.

Les også; 10 trinn til ekte kjærlighet, og Kjærlighet er å bry seg – si fra! og This is the person you should keep close to your heart og Ti tegn på at du er klar for et nytt forhold.

Om du vil lese flere innlegg om parforhold, sex og samliv, selvutvikling og trening – så finner du det i kategorien Sex og samliv og Ledelse, selvutvikling og helse.

Ha en super dag, dere. 🙂

.
Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram
.

Time spent with good books is never wasted. (3)