Slik ble Påsken til…

I dag tenkte jeg at vi skal formidle litt historie nå som det nærmer seg en ny høytid, for det er viktig – så vi ikke blir historie. Til slutt vet vi ikke hvor vi kom fra, eller hvem Eva og Adam var, eller hvem som kom først av Høna eller Egget for den sags skyld. Så her er en sanne historien om hvordan påsken ble til, slik den egentlig ble fortalt, av noen der ute…

Skjermbilde 2017-04-06 kl. 09.11.06

Mange mennesker vet hvorfor vi feirer påske, men ikke alle. For dem som ikke har peiling, her er forklaringen en gang for alle.

Jesus laget som kjent vann om til vin og det skjedde på en torsdag (skjærtorsdag). Er vel ikke rart det er vannmangel der nede. Det blei en del drikking den dagen og så kom fredagen med dundrane bakrus og alle vet jo det at da blir dagen lang (langfredag).

Lørdag skjedde det ingenting, men søndag var alt glemt og det bar på`n igjen med full fest og vindrikking og det varte til langt på kveld. De ble fulle på nytt, og så var det en sulten stakkar som ville fange en hare og spise, men han var sørpe full han også og kom tilbake med ei høne og alle ble overrasket når haren la egg. Og slik kom påskeharen og påske-egget inn i dette rotet.

Mandagen kom og egentlig skulle dem på jobb, men hadde sånn bakrus at sjefen ga dem fri mandagen, og sånn er det den dagen i dag. Skrevet av ukjent.

……

Og her er en annen liten forklaring, i det minste om mysteriet rundt Påskeharen og Høna…

Skjermbilde 2017-04-06 kl. 09.04.22.png


Viktig og ikke glemme historien folkens. 😉
God Påske og del gjerne 😉

Hilsen Trude Helén Hole

Klikk her for å se mine bøker.jpg

Shopify-SDK-250x250

Reklamer