Reviews Wine

Champagne mot demens, hell yeah!

Og det tror jeg på – gjør ikke du? 😉  Jeg har drevet vinimport i seks år, er utdannet sommelier og har vært vinskribent i over 12 år. Mer om vin finner dere her. Jeg vet derfor hva som finnes av viktige mineraler og vitaminer i druer/vin. Eksempelvis fantes det en eksplisitt årsak til at engelske og hollandske sjøfolk slet med skjørbuk, havets største mareritt, mens andre ikke gjorde det.

bobler

Skjørbuk er vitaminmangel, og denne sykdommen tok livet av flest sjøfolk ute på havet – ikke pirater eller forlis. Sjøfolk fra vindrikkende land derimot som Spania, Frankrike, Italia og Portugal, fikk et glass vin sammen med dagsrasjonen av mat – og var derfor ikke plaget av den dødbringende sykdommen. Helsebringende faktorer er også den største grunnen til at vinstokker ble spredd rundt til de oversjøiske landene.

Champagne motvirker demens. Ny forskning fra University of Reading har vist at det å drikke 1-3 glass champagne i uken kan motvirke hukommelsestap knyttet til aldring og bidra til å forsinke utbruddet av degenerative hjernesykdommer som for eksempel demens. Og det er jo gode nyhet er for meg som lider av akutt demens når det passer seg slik, ikke sant? Og kanskje deg også? 😉

pacc8adruen5

Det er de fenoliske forbindelser som finnes i champagne som virker på hjernens forbindelser, og spesielt registrering og lagring av informasjon. Både hvitvin og champagne/musserende har mange fenoler, som hjelper hjernen til å huske bedre.

Professor Jeremy Spencer, Institutt for Food and Nutritional Sciences, University of Reading, sier følgende: -Disse spennende resultater illustrere for første gang at et moderat inntak av champagne har potensiale til å påvirke kognitiv funksjon, for eksempel minnet vårt. Slike observasjoner har tidligere blitt rapportert kun med rødvin, gjennom flavonoider som finnes i røde druer.

Tidligere forskning har konkludert med at et glass rødvin per dag også kan være bra for blodsirkulasjon, samtidig som risikoen for slag reduseres. Det er jo hyggelig at også hvitvin og bobler har sine helsebringende effekter. Om dere ønsker en meget deilkat musserende, vil jeg anbefale Casillero del Diablo Devil’s Brut – elegant, smidig og meget prisvennlig. Og ikke minst min favoritt cava; Anna Codorniu. Du kan se min TV-produksjon der jeg besøker denne fantastisk produsenten her.

Ps, husk at vin skal nytes – ikke drikkes. Dette er som med alt annet en balanse. Nyt vin med stil, sier nå bare jeg. Les også Rock & Roll with Launois Champagne. Flere vinartikler finner du her, og mine fine reisetips finner du her.

Don´t get drunk – drink with style!

…….

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (2)