Bloggere som misleder leserne

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke leser andres blogger. Det er fint lite interessante bloggere der ute – og navlebeskuende rosabloggere av begge kjønn, som innlemmer «kikkerne» i garderobeskapet sitt, som jublende publisere nye innlegg om dagens kule outfit – som om det skulle bety noe til eller fra i denne verden, som lykkelig publiserer dagens hairstyling med tilhørende bilder fra frisørsalongen, og ikke minst publiserer innlegg om hvordan få de mest perfekte og naturlige! falske øyevippene, og ikke minst, nok en gang, publiserer kjedsommelige sponsede innleggene om skjønnhetsbehandlingene de får gratis mot omtale – er for meg revnende uinteressant. Skjønnhet er oppskrytt – å leve livet derimot, er undervurdert!

IMG_6798 copy - versjon 2

Bloggverdenen er desverre svært fordummende. Tro det eller ei, for 5 dager siden gikk Pilotfrue, ja, hun er en av alle «bloggfruene» der ute, det finnes 100-vis av dem, dvs bloggere uten egen identitiet, men som tydeligvis har klart å bli gift, ut med et innlegg som heter: Slik tar jeg selfies. I denne skriver hun direkte sitert:

For det første så elsker jeg å ta selifie i speilet slik at dere ser både telefonen og ansiktet mitt. Jeg vet ikke hvorfor, men av en eller annen grunn så synes jeg at jeg blir penest slik. Heldigvis blir jeg «tvunget» til å variere bildebruken min fordi jeg blogger.

Og slike bloggere får altså lesere og annonsører. Det er for meg ubegripelig. Vel, Pilotfrue representerer fortsatt the mainstream bloggverden slik vi kjenner den i dag i Norge og vi får ganske enkelt hva vi fortjener. Og derfor leser jeg vanligvis ikke blogger med unntak av min – for den er selvsagt dritbra. Men det som faktisk er litt interessant når jeg ser meg litt om i bloggverdenen er hvordan mange bloggere misleder leserne sine.

Ofte handler dette om bagateller, men når bloggere eksempelvis påstår at «botox er en superfin måte å forebygge fremtidige linjer og rynker» på, så er dette ganske alvorlig. Og nettopp dette tok jeg opp med en blogger som nylig publiserte hva hun «fikser på» i et innlegg sponset av Karl Johan Hudpleie. Hun skriver følgende:

-I flere år har jeg brukt restylane i leppene, samt botox i panne/sinnarynke. Sistnevnte er mest for å forebygge. Man trenger nemlig ikke være førti år med kraftige rynker for å bruke botox! Det er en superfin måte å bruke forebygge fremtidige linjer og rynker.

Vel, denne bloggeren fremmer desverre ikke bare et unaturlig og et usunt skjønnhetsideal, men kommer i tillegg med feilinformasjon. Jeg har anmodet henne om å være forsiktig og ta ansvar som blogger, for her misleder hun leserne sine til å tro noe som ikke er riktig. Botox forebygger ikke rynker, men er en gift som lammer musklene i den perioden giften varer. Å mislede unge mennesker til å tro at botox også er en bra investering for fremtiden – er ikke bare utidig, men direkte feil.

Skjermbilde 2015-07-26 kl. 13.08.21

Ansikter uten liv er ikke vakkert – det er stygt! At unge jenter bruker restyline og botox for å bli «penere», er i beste fall misforstått. Spør en hvilken som helst gutt/mann, og de vil ha jenter/kvinner som er mennesker – ikke stive dukker med perfekt sminke. De vil ha jenter/kvinner som er trygg på seg selv og kan smile med glitrende øyne med ekte vipper og et ekte smil. De vil ha kvinner som kan le høyt av ekte glede, vise valkene rundt magen som forøvrig er ganske naturlig å ha, og ta en «bad hair day eller to» med et lurt smil – and so on!

Fakta er at for mye botox kan få deg til å se eldre ut fordi du mister naturlig gimikk og ungdommelige trekk – og ikke minst fordi musklene gjøres uvirksomme over tid, noe som kan gi uheldige konsekvenser på sikt, ikke forebygge slik denne bloggeren skriver. En av Storbritannias mest kjente kosmetiske kirurger, Dr. Darren McKeown, har sett seg lei på all misinformasjonen rundt botox. I en artikkel i The Telegraph skriver han at det ikke stemmer at botox kan forebygge rynker, og at det faktisk kan gjøre at du ser eldre ut når du kommer opp i årene.

-Det finnes ingen beviser for at botox kan forebygge rynker langsiktig, og stoffet er heller ikke godkjent for slik bruk, skriver Dr. McKeown, som mener at dersom du i ung alder sprøyter inn botox i musklene og dermed lammer dem, vil musklene svinne hen, noe som kan resultere i at du ser eldre ut før tiden. Dette er spesielt synlig i øyeområdet, der ansiktet kan se eldre ut enn alderen skulle tilsi selv om man ikke har rynker, skriver Dr. McKeown.

Age is true beauty! Vel, når nevnte rundt feilinformasjon er påpekt – jeg kjenner svært mange kvinner i 40/50 årene og oppover som er vakre, selvsikre, trygge, selvstendige, morsomme, sporty og ikke minst utrolig sexy nettopp fordi de vet at rynker er uvesentlig.

Disse kvinnene har en utstråling som går svært mange stive botox- og restylinefylte 20 åringer en høy gang!

Som Coco Chanel en gang sa det: –You can be gorgeous at thirty, charming at forty, and irresistible for the rest of your life! Hun gidder ikke en gang å nevne 20 årene og det skjønner jeg godt. Jeg ville ikke byttet tilbake til 20 årene for alt i verden;-)

Gro og meg

Min botoxfrie bestevenninne Gro og meg på Lorry´s, og bare så det er sagt, vi er nærmere 50 enn 40! 

Dårlige forbilder. Etter min mening er det alvorlig når bloggere påvirker unge mennesker til å ta dårlige beslutninger rundt eget utseende. Når rådene de gir er botox og restylane i ung alder, er dette sansynligvis fordi bloggeren selv har dårlig dømmekraft/selvfølelse. Bloggere må gjerne fikse på ditt og datt selv, men bør være seg bevisst den påvirkningskraft de har for andre unge mennesker og heller forsøke å være et sunt og godt forbilde som en motvekt til det umenneskelige presset i henhold til hvor «jævlig plastikk vakre» vi skal være, som disse fordummende skjønnhetsfokuserte bloggerne er pådrivere for.

Depresjoner og selvmord øker. Fokus på de ytre verdiene har økt på bekostning av indre og viktige verdier, og dette er ikke bra. Kroppspresset er stort. Vi kan aldri bli vakre nok. Vi jager etter idealer vi aldri kan innhente, og her bør også media være seg bevisst sitt ansvar. Det er ikke rart at stadig flere unge mennesker blir depressive og medisineres, og at selvmordstatistikken øker. Om vi tillater oss å være mennesker slik vi er, og driter litt i hvordan vi ser ut – blir verden et bedre sted å være for alle.

Botox og restyline ansikter er ikke vakkert, men derimot et tegn på et usunt skjønnhetsideal og et dårlig selvbilde. 

Vel, tilbake til bloggere som misleder leserne sine, det gjelder mye; treningstips, helse- og kostholdstips osv, dog ofte med uvitenhet, og som i dette tilfellet om skjønnhet; botox forebygger altså ikke rynker. Bloggere må gjerne fremme dagens outfit, tanker, følelser og egne meninger – men ikke fremme «fakta» som ikke er det.

Annonsører bør derfor følge opp bloggere de samarbeider med – for bloggere som synser og misleder leserne med feilinformasjon er ikke gode ambassadører. Tvert om. Å linke til dokumentasjon for påstander som fremmes, er alltids ok. Det bør rosabloggerne nå begynne å forstå.

Glansbilder kan være vakre, men et levd liv er vakrere. 

Del gjerne.

Liknende artikler finner dere her under Ledelse, selvutvikling og helse.

Les også; Kjærlighet er å bry seg – si fra! og Ti trinn til ekte kjærlighet, og This is the person you should keep close to your heart

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Skjermbilde 2018-02-01 kl. 17.45.56.png

Reklamer