Management & Health

Jeg elsker deg! Eller?

Når kan vi si jeg elsker deg – til noen? Vel, dette er noe jeg alltid har, for å sitere min kjære onkel Willy – spekulert over, altså disse tre, viktige ordene, samt kjærlighet. For hva er kjærlighet og når kan en si: -jeg elsker deg!

Svanene holder sammen livet ut. Det er noe å tenke på. Slik kjærlighet vil jeg også ha. Finnes den?

Er det for eksempel nødvendig med et visst tidsaspekt før disse magiske ordene – jeg elsker deg – kan luftes? Er det forventet at det må gå en viss tid, la oss si tre måneder, i amerikanske filmer to dager, eller at en liksom må kjenne den andre to a certain point, before one can recognize and tell their feelings, and then say it…

Eller kan en si disse ordene til en fremmed, til en som kommer inn fra intet, sprenger seg inn i ens liv og henter opp alt du har av kjærlighet i løpet av særdeles kort tid, kanskje minutter – og du sier jeg elsker deg og virkelig mener det. Er det mulig at slikt kan hende?

Vel, nå er ikke jeg noen ekspert på kjærlighet & samliv selv om TV2 tror det. Tvert om er jeg en av den typen som alltid styrer unna, som løper bort og kløner det til. Hele tiden! Bare les innholdsfortegnelsen i den siste boken min The Story som du finner her, så ser du 🙂

Dog, det er ingen fare. Jeg sa nemlig dette i et intervju for litt over et år siden:

-Det å stå utenfor er et valg jeg selv har tatt. Men jeg tror jeg vil kjenne igjen kjærlighet når den kommer. Jeg tror nemlig at kjærlighet er en uforklarlig og sterk kraft som binder to mennesker sammen uavhengig av tid, sted og distanse. Og jeg tror at dette kan hende mellom to mennesker som ikke en gang har møtt hverandre. Og jeg tror at når dette hender, så vil en kjenne igjen den universelle kraften ved navn kjærlighet – den vi alle har i oss på et eller annet nivå.

Kloke ord, ikke sant? Jupp, en bare vet, for kjærlighet er aldri feil – den er riktig – og det kjenner du i hver celle i kroppen din når den inntreffer. Kjærlighet er den universelle kraften to mennesker skaper sammen – kraften som forener dem. (Ikke fysisk – det er nemlig noe helt annet:-)

I mine øyne er kjærlighet derfor noe som skal være uforbeholdent og grenseløst, uten rammer og konvensjoner. Det finnes ingen regler for kjærlighet, den er unik – kjærlighet er å dyrke den universelle kraften og bygge et vi uten å ødelegge et jeg.

Dæng!! …fy flate, jeg er så klok! Er det bare jeg som syntes jeg er klok?

Vel, jeg har altså tidligere valgt å være alene av forskjellige grunner og har derfor aldri “lett” etter kjærlighet eller “jaktet på kjæreste” – det betyr ikke at jeg ikke har gitt eller mottatt kjærlighet. Den er nemlig overalt og er ikke noe en trenger å lete etter. Jeg har funnet lidenskap i helt andre ting, som å skrive bøker, være ute i naturen, reise jorden rundt, jobbe med hester, ha friske diskusjoner med venner, være med trollene mine. Dog, jeg har nok også valgt å være alene fordi jeg ganske enkelt trives slik og har nok heller ikke hatt tro på å møte en mann som har samme verdigrunnlag som meg, og som orker å være med meg – med alle mine sprell 🙂

Men se, i august kom han plutselig, kjæresten min Hans-Jacob. Og vet dere? Jeg tror vi var litt connected før vi møttes. Nå vi er altså blitt entreprenører – vi bygger en gjensidig kraft mellom oss, og det er svært spennende og berikende, så jeg nyter nå det å være to:-)

Vel, her kommer et knippe sitater knyttet til kjærlighet som jeg liker godt:

Ganske fine sitater det der, altså. Og da tar jeg like godt med et rørende dikt som handler om å åpne opp for kjærlighet, and it goes like this:

Jeg står her naken og avkledd, foran deg – ser du meg? Sårbarheten er til å ta og føle på. Jeg har lagt ned alt forsvar, kastet alle våpen. Fjernet all beskyttelse. Som er tungt for en kriger som meg. Du ser meg her jeg står, som den jeg er. Uten ord, uten stemme og uten makt. Makten jeg har i tråd av å være meg. Jeg står her naken og avkledd. Frykten er til å ta og føle på. Jeg er redd for å bli såret og knust. Gruslagt. Jeg som alltid står oppreist. Du ser meg her jeg står, som den jeg er. Uten sminke, fasade og falske intensjoner. For renhet. Jeg står her naken og avkledd. Uten strategi, planer og hensikter. For redelighet. Jeg har lagt spillet til side, for din skyld. Så du skal se meg som den jeg er, innerst inne. For ærlighet. Jeg står her naken og uten filter, klar til å bli forkastet. Jeg slipper deg inn i mine tanker, viser deg min frykt. For at du skal se hvem jeg er og hva du får. I frykt for at det ikke er nok. I frykt for å bli forlatt og såret. Det koster så mye, å kle av seg på kropp og sinn. Fjerne all beskyttelse. Så du kan nå inn i mitt dypeste indre, der ingen når inn, uten å vite…  Kanskje det blir min død – vår død. Kanskje jeg ikke er slik du trodde, den du trodde. Men jeg står her naken og avkledd foran deg fordi jeg vil. Fordi jeg tåler det, fordi jeg ønsker det og fordi jeg vil du skal se. At jeg står stødig i meg selv. Jeg kler av meg for deg, viser deg min sårbarhet og frykt, den jeg er fullt og helt… alt annet vil være løgn. Sannhet er min styrke. Jeg står her naken og avkledt foran deg. Ser du meg? Se meg!

Kjærlighet er altså ingen definisjon. Kjærlighet er en uforklarlig og sterk kraft som binder mennesker sammen uavhengig av tid, sted og distanse. Kjærlighet er å dyrke den universelle kraften og bygge et vi uten å ødelegge et jeg. Kjærlighet skal gi vinger og oppdrift. For å kunne løftes opp av kjærlighet, må raushet, ærlighet og oppriktighet ligge som byggesteiner i bunn.

Kjærlighet kommer innenfra – fra deg, og er en sterk og konstruktiv kraft. Kjærlighet du mottar er et speilbilde av hva du gir. Kjærlighet er en varm flamme som kan slukne. Den må derfor pleies – ikke la detaljer og surmagret hverdagslogistikk fortære den – du må si jeg elsker deg til dem rundt deg mens du kan. En dag kan det bli kaldt. Vi må derfor dyrke den universelle kraften kjærlighet er, omfavne og spre den – for den tilhører oss alle. Animals, nature, people and lovers in love – all living things. Love & respect unites us and brings out the best in us! So keep it warm:-)

Dagens låt blir selvsagt en som handler om kjærlighet, så hva med en litt rusten versjon av I am sailing med Rod Stewart. Jeg noterer meg forøvrig at Rod er mye kulere på håret enn meg, det skal han jaggu ha! Noen som vet hvilken frisør han går til? Ja? Pleaze, inmail me.

Trude Helén Hole, om kjærlighet i dag altså, akk så klissete! Sier som jeg pleier, I love to love it.

0 comments on “Jeg elsker deg! Eller?

Leave a Reply