News

Ja, vi vil ha harde menn, ja, ja, jaaaa!!

VG Nett ) Vi vil ha hardere menn! Det sier hver femte kvinne i en ny spørreundersøkelse. Tallene kommer fram i en undersøkelse InFact har gjort for VG Nett. Så i dag tenkte jeg å skrive (tulle) litt om den, og samtidig anbefale dere å se dokumentaren Illusjonen om en fri presse som dere finner link til lenger ned i artikkelen.

Ja, vi vil ha harde menn, knallharde faktisk!! 

 

Fra VG´s artikkel: Av de spurte kvinnene sier 22 prosent at de synes menn har blitt for myke eller feminiserte. Hele 41 prosent av Oslo-kvinnene svarer at de synes menn har blitt for myke. Skjønner? Vel, personlig syntes jeg at det er greit at de er litt bøyelig og tøyelig, spesielt ettersom jeg selv er blitt stiv som en kråke… er kråker stive? Jøss, der fikk jeg noe å tenke på, gitt.

Vel, i den samme undersøkelsen svarer hver femte kvinne at de synes nordmannen er for lite gentleman, og like mange mener at han i for liten grad er den sterke i forholdet. Tja, jeg er veldig enig i det første og savner sterkt ekte gentlemenner, og det gjør jeg selv om jeg er en ekte cowboyjente som fixer eksospotten min selv. Jeg vil ha menn som opptrer som menn og lar kvinnen få føle seg som kvinne. Det er faktisk helt ok med menn som holder ut stolen, åpner døren, pakker deg inn i håndkleet og spanderer et glass vin i baren uten å forvente noe i retur. Hvor er gentlemannen, lizzom?

Harde menn som vet hva de vil, slike menn vil norske kvinner ha, men Herre Gud så lite tiss, da. Ser den nesten ikke en gang, jeg. Kanskje jeg begynner å bli langsynt, jeg har jo bikket 32, eller 34. Og egentlig ser han her ut som en barnerumpe, ser jeg – når jeg bruker forstørrelsesglass. 

 

Lovende. Sosiolog og redaktør for nettstedet Maskulinist.no, Arild Brock, synes det er gledelig dersom flere kvinner etterspør en «hardere» mann.

– At kvinner etterspør menn som har lært seg nødvendig hardhet synes jeg er lovende. Min bekymring er at folk har glemt hva det vil si å være hard, og hvordan dette er nyttig for mennesket, sier Brock til VG Nett. Han mener at det er viktig både for barneoppdragelsen og for parforholdet at den ene parten har en viss hardhet, og han mener at dette er en egenskap som er mest nærliggende for mannen. Nå håper han på en renessanse for den harde mannen.

Jupp, vi håper på skikkelig renessanse når det gjelder mannen. Hard og litt… øh…

 

Ikke overrasket. Parterapeut og kursleder, Nils Astrup, mener det er positivt at menn tør å vise følelser. Han sier han erfarer at mange kvinner savner mannens deltagelse, sosiale initiativ og hans meninger og følelser.

– Mange menn tror at det å involvere seg i det som tidligere har vært kvinnens domene – og å vise følelser – er å være svak. Men det er faktisk det motsatte. Den som tør å vise seg fram på alle områder er snarere sterk, fordi det kreves mot å stå for noe og å vise seg sårbar og usikker, sier Astrup.

Ja selvsagt – dette har til og med jeg lært i løpet av mine 32 søte, små år, eller var det 34? Og det er selvsagt helt fint at dette også gjelder menn, bare det ikke går ut over hardheten, altså. 

Astrup mener det råder en ikke ubetydelig forvirring blant dagens menn om hva som forventes av dem….

Tja – hva som forventes av dem? Alltid skal det forventes noe. Mediene og «liksom ekspertene» skal liksom alltid legge opp til at det forventes noe av oss hele tiden, at folk strever etter å tilfredsstille forventingene, at vi menneskene ikke vet vårt eget beste og svirrer rundt som forvirrende haner og høns, og trenger en oppasser til å fortelle oss hvordan vi skal leve livene våre, til og med hvor kvinnelig og maskuline vi skal være. Trenger vi virkelig det? Eksperter som skal fortelle oss om hvordan leve livene våre, hvordan oppdra barna og smøre nistepakken vår? Er vi blitt dumme?

Vel, brød og sirkus er det noe som heter. Media elsker jo å fronte denne type saker fordi da slipper de å gjøre skikkelig journalistikk om viktige saker som vi burde vite om – det er nemlig litt mer arbeid og kan gi litt større konsekvenser – vi kan risikere å bli opplyste! Så i stedet så dysser media oss ned med sløve saker levert av krefter bak media. Brød og sirkus. Om dere har tid, anbefaler jeg dere å se filmen Illusjonen om en fri presse som tidligere ble vist på NRK.

Sunn fornuft er det også noe som heter. Jeg har tiltro til at folk flest er opptatt av å leve livet sitt snarere enn å følge med på hva som liksom forventes. Det er jo ikke slik at om en terapeaut sier at kvinner i dag er lite kvinnelige – så gjør jeg og andre kvinner vårt for å bli mer kvinnelig, justerer kvinneligheten vår, tuner den inn litt, slik at den passer inn i tidstrømmen. Det er liksom ikke slik det fungerer, eller hur?

Vær ett MENNESKE – LEV. Vær en kvinne og vær en mann. Men først og fremst – vær DEG SELV.

Hard, men samtidig øm? Æh, går det an da? Blir helt forvirret jeg. Øm – hard. Øm – hard. Herre Gud, hva faen skal mannen være?? Dette er så jævla VANSKELIG!!!

 

Menns usikkerhet. Parterapeuten synes det er interessant at så mange svarer at de synes menn er for lite gentleman, og tror det handler om en generell mangel på oppdragelse i vår tid. 

– Jeg savner også høflighet og verdien av å være gentleman på et generelt plan. Jeg har en klar oppfatning om at disse verdiene har stor betydning for de aller fleste kvinner og at det er et savn blant kvinner som ikke blir møtt på denne måten. Kanskje dette er noe av likestillingens bakside. Og et bidrag til menns usikkerhet om egen rolle, sier Astrup, som uansett tror at det er viktig for mannen å se hvilken rolle han har på dette området og hvor stor betydning det kan ha for parforholdet. Parterapeuten sier at det er først i et likestilt, balansert og modent forhold at det er tryggheten som er avgjørende for om man klarer å vise sine maskuline og feminine sider, og kan vokse seg sterk. Jøss, kloke ord. Hvor tar han det fra, mon tro?? Sunn fornuft?

Hm, jeg vet ikke hvorfor dette bildet ble så rart, men se hvor fint den harde mannen sitter og tenker på livet sitt – om han skal være hard eller myk.

 

Konklusjon. Hard nøtt dette, ja – men vi får vel konkludere med at en må virkelig følge godt med på trendende om vi skal passe inn og det er mye som skal klaffe for å bli et perfekt menneske i et perfekt samfunn.

Jeg vet faktisk bare om ett, jeg, og hun skal nå i butikken og kjøpe brød, og etterpå skal hun sende en koselig sms til kjæresten sin som var på julebord i går, for han er rimelig perfekt han også. Jupp, vi er nesten som Barbie og Ken! Tenke seg til?

Juhuuu, ønsker dere alle en akkurat passe maskulin og feminin lørdag – og igjen, ta en titt på Illusjonen om en fri presse, den er tankevekkende og viktig.

Trude Helén Hole New Spirit Communication

 

VIP CREDIT CARD eff. rente 22,90 %, 15 000,- 0/12 mnd. totalt 16 744,-

0 kommentarer på “Ja, vi vil ha harde menn, ja, ja, jaaaa!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: