News

Why I left Facebook

Jupp, jeg har forlatt Facebook – en beslutning jeg har tenkt på lenge, og tok for over en uke siden. Død og fordervelse. En av årsakene finner dere i mitt forrige innlegg, groteske bilder som publiseres av mennesker som ikke bidrar med annet enn å publisere blodighetene – som om det er konstruktivt. Denne type bilder formørker sinnet mitt. Gjør meg trist. Les mitt forrige innlegg Å publisere bilder av Helvete.  Jeg stiller også i samme slengen spørsmål om hvorfor FB tillater bilder av barn som halshugges, men ikke babyer som ammer. Det vakreste som finnes. FB er bedritent! Navlebeskuende selfies. På den annen side er jeg også lei de evindelige «selfiesene» tatt av folk som tror sin egen navle er verdens mest interessante sted å være, hvis kropper må være verdens deiligste. Jeg fatter bare ikke folks trang til å legge ut selfies som ikke er annet enn nettopp det: et bilde av seg selv – tatt av en selv, med mindre de har en historie som følger med eller er humoristiske. Er vi blitt så navlebeskuende? Jeg regner med de fleste som leser dette er oppegående nok til å skjønne hvilke type selfies jeg sikter til her. Partey, parteeeeyyy & idiotiske trender. Videre er jeg vel også lei alle partybildene og de idiotiske trendene, eksempelvis nakentrend og Isbøtteidioti, ja, en skulle tro vi ikke gjorde annet. På den annen side, så er sikkert folk lei mine fantastiske «padlebilder i solnedgang» også. Men jeg vil komme med et lite tips ettersom jeg jobber med imagebygging, markedsføring og PR, at det å være bevisst hvilke bilder du legger ut er viktig! Litt for mange intetsigende selfies og drikke/partybilder gir neppe et godt inntrykk.  Meg og sosiale medier. Jeg har selvsagt hatt et formål med sosiale medier – det er sjeldent jeg gjør ting på måfå. Det ligger som oftest en strategi bak det jeg gjør. Først og fremst har jeg benyttet meg av FB og sosiale medier for å fremme denne bloggen samt mine tjenester som du kan lese om på min hjemmeside New Spirit. Nå trenger jeg ikke det lenger – forretningene går meget bra. Jeg har blitt synlig og hørt fordi jeg har brukt sosiale medier riktig – jeg har bygget meg selv opp som en seriøs merkevare. Integritet er nøkkelordet. Kunder kommer til meg fordi de vet jeg leverer godt og til avtalt tid. Gode referanser bringer deg videre om du gjør en god jobb. Jeg kommer derfor til å fokusere på å videreutvikle bedriften min og fremme blant annet mine kurs og foredrag med andre metoder fremover. De finnes nemlig, og metodene må brukes i riktig rekkefølge. Ta kontakt, så skal jeg fortelle deg hvorfor og hvordan 🙂  FB – et pusterom. Videre har FB vært et lite pusterom for meg ettersom jeg jobber for meg selv. Det har vært mitt lille sosiale cyberliv hvor jeg har slengt ut en morsomhet eller to innimellom, fordi det er slik jeg er, lite høytidlig og glad i glede. Men nå er ikke lenger FB et friskt pusterom, det er forurenset. Nyhetsfeeden som tillater blod og fordervelse, men ikke morskjærlighet, forsøpler livet mitt, forurenser sjelen min – oppleves som støy og er en tidstyv. Med dette valget kommer jeg nok også til å blogge mindre enn jeg hadde tenkt – nok et helt nødvendig valg – fordi jeg skal bruke tiden på min nye bok. Vi har nemlig bare fått utdelt 24 timer i døgnet og en tilmålt tid å leve. Vi må derfor fylle det opp med de riktige tingene. Og nå er det bok, ikke blogg. Men innimellom kommer jeg med små drypp også her, blant annet med utdrag fra boken som omhandler selvmord. Her er et lite utdrag, og mine bøker kan du få kjøpt her. Ta gjerne en titt på mine artikler innen selvutvikling, eller ta kontakt for samtaler. Vi tar alle våre valg, det gjør vi hele tiden – livet består av prioriteringer og valg. Kunsten er å ta de riktige. Jeg har nå tatt et konstruktivt valg ang FB, og gleder meg til høsten. Trude Helén Hole, New Spirit Følg meg gjerne på Twitter/@truhole      

0 kommentarer på “Why I left Facebook

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: