News

Å publisere bilder av helvete på sosiale medier

Hva hjelper det? Jeg har i likhet med de fleste andre her i trygge Norge registrert at en god del mennesker, gjerne de samme, til stadighet publiserer bilder av krig, n?d, elendighet, tortur og faenskap. Bilder av barn som halshugges, bilder av en virkelighet vi har vanskelig for ? fatte, bilder av et helvete som virker ? ?ke i omfang og forv?rres. Bilder vi ikke kan sette ord p?.? Men hva er hensikten? Jeg forst?r at folk blir oppr?rt. Jeg forst?r at folk vil dette til livs, det vil vi alle. Men det hjelper fint lite ? publisere et bilde med torturerte lik med f?lgende kommentar: -denne galskapen m? vi stoppe, uten ? gj?re mer enn nettopp dette. Det stopper nemlig ikke p? denne m?ten. P? Facebook! I perioder m? jeg skjerme meg selv for grusomhetene som foreg?r der ute for at jeg ikke skal g? til grunne, bli m?rk til sinns. Jeg gr?ter fortvilte og hjelpel?se t?rer. Jeg liker derfor ikke ? f? den umenneskelige faenskapen servert p? et s?lvfat via sosiale kanaler inn i min egen stue.?Kommentarer og publisering av halshugging p? FB er derfor etter min mening lite konstruktivt. Jeg vil helst slippe ? f? faenskapen inn i min egen stue tidlig og sent, jeg kan nemlig ikke gj?re noe med den annet enn ? se p? de blodige bildene og gr?te – s? v?r s? snill ? ikke send det til meg via FB. Det tjener intet.? Dette handler ikke om ? v?re ego. Dette handler om ? kunne velge kunnskap og informasjon, og ikke minst: Dette handler om at noe kan du gj?re noe med – og noe ikke. Nedbryting av toleransegrenser? S? tenk deg om, for dette er ikke lenger folkeopplysning.?Vi vet det foreg?r. Vi har sett nok.?Vi vet – og det gj?r oss m?rk til sinns.?Jeg vil derfor be dere som til stadighet publiserer denne type bilder i sosiale medier om ? tenke dere om – hva tjener det til? Og kanskje, og dette er ikke en p?stand, men en tanke, kanskje dette p? sikt f?rer til at v?re grenser for hva vi t?ler og hva vi tillater av grusomheter, sakte men sikkert senkes, at v?r toleransegrense en dag er s? lav at vi selv blir en del av dette helvete p? jord. Hvem vet? Det jeg vet, er alts? at dette er lite konstruktivt. Jeg vil derfor be dere som til stadighet publiserer denne type bilder om ? finne andre m?ter ? bidra p?, konstruktive m?ter som betyr noe til eller fra – for det gj?r ikke kun et j?vlig bilde av faenskapen og tre ord. Hva med ? bli med/st?tte organisasjoner som faktisk gj?r noe, lage opprop, skrive til regjeringen, sende mat og kl?r, boikotte, finne ut hva Norge st?tter av helvetesregimer, noe kan dere lese om i min artikkel Norges blodpenger. Hva med ?lage/delta i FB sider som samler folk i inn og utland, som f?r verdens ledere til ? gj?re noe, i stedet for ? sitte hjemme enkeltvis og dryppe ut bilder og forbarme seg, ?- heller gj?re noe st?rre som betyr noe til eller fra. Jeg vet ikke helt konkret, men oppfordrer dere til ? tenke litt. Bildebruk b?r ha en hensikt. Jeg liker alts? d?rlig enkeltvis publisering av grusomheter/bilder p? FB som ikke gj?r annet enn ? skape f?lelsesmessig kaos fordi de ikke blir fulgt opp med noe konkret fra avsender som heller ikke har et hensiktsmessig m?l med publiseringen. Jeg bruker selv enkelte t?ffe bilder i mine artikler fordi det da har en hensikt, som eksempelvis mine artikler rundt omskj?ring av jenter – jeg har nemlig som m?l ? stoppe omskj?ring av jenter i norske hjem. Dette er et realistisk m?l, noe jeg kan gj?re noe med, s? jeg jobber konstruktivt og over tid. Jeg sender artikler og statistikker til medier og legger synlig press p? regjeringen for at disse igjen skal legge press p? ?vrige instanser. Og kanskje en dag blir lovene fulgt og de som beg?r denne grusomme lemlestingen straffet – kanskje en dag kan jenter vokse opp i trygghet om at omskj?ring ikke foreg?r i norske hjem, at de kan dra til hjemlandet sitt og returnere med alle kroppsdelene inntakt – at en vakker dag er disse jentene trygge. Det er mitt m?l. Derfor skriver jeg og publiserer som jeg gj?r. S? n? n?r alt dette er lest, vil jeg sp?rre deg f?lgende om du er en av nevnte: hva er ditt m?l med ? enkeltvis publisere et grusomt, blodig bilde av en strupe som kuttes med f?lgende tre ord: -se s? j?vlig! Trude Hel?n Hole ? ?

0 kommentarer på “Å publisere bilder av helvete på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: