Reviews Wine

Nytt om vin og sommertips

Verdens mest beundrede vinmerkevare i 2014 er nå kåret og øverst troner Spania og Chile. I årets kåring arrangert av det anerkjente magasinet Drinks International var det Torres som stakk av med førsteplassen, og Casillero del Diablo som jeg kjenner en del til, kom på en beundringsverdig andreplass. Det er første gang Casillero del Diablo har blitt nominert og denne utmerkelsen henger høyt, forteller produsenten.

Skjermbilde 2016-08-15 kl. 11.13.55

– Denne utmerkelsen er vi meget stolte over. Casillero del Diablos viner reflekterer Chile som land. Vi prøver å få frem det unike i hver druesort og vårt arbeide går ut på å finne de mest ideelle områdene for hver enkelt druesort. Casillero del Diablo er en merkevare som stadig utvikles for å alltid være i linje med de siste trendene og ikke minst å kunne tilby det konsumentene vil ha, sier vinmaker Marcelo Papa.

Topp 5 dette året ble:  1. Torres 2. Casillero del Diablo 3. Chateau Latour 4. Tignanello 5. Penfold?s Se hele listen her.

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay endelig på bag-in-box. Casillero del Diablo har lenge vært i Norge og hovedsakelig i form av rødvin, og Pinot Noir er min favoritt blant disse. For fire år siden ble Chardonnay på flaske lansert, og nå i juli kom Casillero del Diablo Reserva Chardonnay 2013 på 3 liter bag-in-box på Vinmonopolet.

Så la oss ta en titt på denne flotte chardonnay-vinen: På duft finner vi blomster, tropisk frukt og et behagelig preg av  eik/vanilje. Smaken er innbydende og noe av duften går igjen også her, blant annet moden melon og eikepreget. Dette er en kraftig chardonnay med passe fylde (konsistens), så kjør den til mat som tåler litt trykk i trompeten som de sier i Bergen. Jeg aner ikke hva de mener med det, men jeg tenker at mat med trøkk i trompeten passer bra her, vi må tross alt feire annenplassen. I avslutningen friskner vinen til og viser både ryggrad og styrke. God og behagelig ettersmak får du med på kjøpet. Kr 349,90 må du ut med for denne, men dette er god pris for god kvalitet på en god matvin.

Casillero del Diablo Pinot Noir 2012 er produsert i et av Chiles kjøligste vinområder, Casablanca Valley, noe som passer for Pinot Noir viner, for disse druene gir fort et tungt og plumpt resultat om de dyrkes i for varme strøk. Casillero del Diablo Pinot Noir er en oppriktig god Pinot Noir vin med røde bær og krydder, samt et lite hint av herlig, lun høstløv på duft, og antydning til kaffepreg i ettersmaken. Vinen har fått et lite opphold på franske fat som har bidratt godt på strukturbildet. En fyldig vin med god fasthet og ryggrad. Fruktig, ren og frisk i stilen.  En ypperlig vin som passer godt til svin, pastaretter med kjøttsaus, kylling eller fiskeretter med litt trøkk i tilbehøret, eller rett og slett peiskos på kjølige sommerdager med noe snacks attått, som eksempelvis en mann med tilsvarende egenskaper som vinen. Om dere vet om en slik mann, så si fra;-) For de av dere som ikke har videre kjennskap til druen Pinot Noir, så er dette en flott vin å begynne med til den nette sum av 109.- Bestillingsnummer 9347601.

Casillero del Diablo musserende kan dere lese om her Halloween og Djevelsk god vin og bestilles her. Og til slutt tar vi med polets rimeligste Barbera som ble lansert 7 mars. Nemlig Giancarlo Barbera D`Asti DOCG 2012. I denne finner vi 100% Barbera og vinen er kun lagret i ståltank som gir god friskhet til vinen. På duft finner vi, eller det vil si jeg, du er jo ikke her – et tydelig preg av urter, røde bær i retning mørke moreller, samt noe krydder som frisker det hele godt opp. I munnen er den fruktig og stram, og ikke minst konsentrert med passe dose tanniner. En flott ung herremann dette altså, men jeg anbefaler mat til denne karen. Alene blir den noe påtrengende, litt sånn at jeg nesten må si: -hallo, kan du gå nå? Så fyr opp grillen og nyt polets rimeligste Barbera, for den er det vi vil kalle et meget godt kjøp! Pris 107.80. Bestillingsnummer 11381.

Og til slutt en oppfordring, vin er til for å nytes, ikke drikkes! Barn, ferie og alkohol hører ikke sammen! Ta et voksent standpunkt i forhold til dette. God ferie dere:-)

……….

Flere artikler om vin finner du her.

PS!! Sjekk ut mine online vinkurs. Nå kan du lære alt du trenger å vite om vin på video – for jeg har også laget vinkurs på video til deg.Her finner mine online vinkurs som du kan se på video i din egen stue – når du har lyst og når du har tid!

 

Mine bøker, mitt bloggkompendium og På Druen vinkompendium finner du her. På Druen TV-serie om vin finner du her.

…….

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

.

VINKURS ONLINE

0 comments on “Nytt om vin og sommertips

Leave a Reply