Skal Northug være syndebukk for alle våre synder?

Nå ligger det en mann nede – handlingen kan ikke forsvares og er totalt uakseptabel, men det er jaggu all dritten som nå serveres overalt også.

Så jeg vil spørre dere, hvordan føles det i det øyeblikket du trykker Publiser i likhet med tusenvis av andre på en post der du rakker ned på en som ligger nede – føler du deg stor? Som et godt menneske? Som en som ivaretar lov og orden?

Er du selv uten skrammer og sår? Har alt gått på skinner i livet ditt? Har du selv aldri gjort noe galt? Tråkket i salaten? Vært in deep shit? Hvem er DU som tror du kan dømme?

Prøv å sett deg inn i situasjonen – du ligger i grøftekanten, alvoret går opp for deg, det kunne ligget et menneske under bilen din – du forstår hva du har gjort, hva konsekvensene kunne ha blitt – du får panikk – du stikker – du vet samtidig at det er nytteløst – du vet de vil finne deg – at det vil bli smørt utover alle landets nyheter – hele verden – at alle som har hatet deg fra før vil hate deg mer – at alle som ikke hatet deg, muligens vil gjøre det nå. Du legger deg flat – innrømmer alt og er klar for å ta det som måtte komme. Og tenker på at liv kunne gått tapt… at du har satt deg selv i en posisjon der du har vært en drapsmaskin…

Du, idrettsmannen, han Norge har satt sin lit til så mange ganger der ute i langrennsporet. Han som har vært bejublet for sine prestasjoner og hatet for den han er, har krasjet bilen i fylla – kunne drept noen.

Hvilke tanker tror dere raser rundt i Northug nå? Hvilke følelser tror dere han sitter med nå? Hva tror dere han tenker om fremtiden sin nå? Prøv å sette dere inn i andres situasjoner før dere dømmer.

Empati heter det – en stor mangelvare i Norge!

Så jeg spør; skal Northug være syndebukk for alle våre synder? Den som kaster den første stein, bør helst være kritthvit i sin sjel og selv da syntes jeg ikke det skal kastes stein. Heldigvis gikk ikke liv tapt. Handlingen kan ikke forsvares – men det kan heller ikke all dritten som nå serveres. Northug vet godt hva han har gjort – så la det være med det.

At Northug  gjorde noe fatalt her – gjør ikke deg til en bedre person.

Northug har gitt oss så mye glede. Det er på tide å tilgi og gi litt tilbake, for nå trenger han det som mest. Raushet og omtanke er ord enkelte bør slå opp.

logo-med-info

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s