News

Norges første debatt om skjønnhet

I hvert fall av dette kaliberet.  ANTI-AGE debatt – Hvordan ser Norge ut om 30 år? Bransjen har kanskje blitt stueren, men er den trygg? Hvordan ser fremtiden ut når skjønnhetsbransjen i Norge i dag består av en kombinasjon av dårlig regulering, piratkopier og unge mennesker som er villige til å gjøre hva som helst av behandlinger?  Omfanget av piratkopi av ulike produkter er underestimert. Klinikker og privatpersoner kan med stor letthet bestille kopier av Juvederm eller Restylane fra Kina. Prisen er svært lav og sikkerheten tvilsom. Anerkjente klinikker og høyt respekterte leger forhandler og gjør bytteavtaler seg i mellom – og for mange er pris avgjørende. Bivirkningene er mange, også når det gjelder kvalitetssikrede produkter. Infeksjoner, inflammatoriske responser, vevsnekroser/frostskader, granulomer som er avleiring i vev, samt arrdannelse, Tindal effekt, blåmerker og innkapsling, samt store og ubevegelige lepper uten følelser ved gjentatte leppeforstørrende injeksjoner, er uønskede resultater som kan få enhver til å angre inngrepet. Men det er ingen angrefrist i skjønnhetsbransjen. Jo mer du perforerer huden med nåler, høynes risikoen for arr og bivirkninger.  Nærmer vi oss et skjønnhetshysteri vi ikke ser konturene av? Og hvem har ansvaret, den enkelte av oss eller legene som opererer i et uoversiktlig og lite regulert marked. Foreldre som opererer seg og kjøper kosmetisk behandling til sine barn, eller media med stadig fokusering på kropp, sex og skjønnhet? Hvor er vi på vei?  Europas fremste leger og eksperter innen anti-age og kosmetiske behandlinger møtes til debatt om moral, tendenser og etikk, og om fremtidens skjønnhetsmarked. Målet med debatten er å belyse de mange etiske spørsmålene bransjen i dag står ovenfor, på en ny, frisk og undeholdende måte. Samtlige debattdeltagere har høy kompetanse på området, og enkelte har til og med sine egne TV-show. Under debatten vil ekspertene lette på sløret og fortelle hva de egentlig mener om skjønnhetsbransjen. Debattdeltagerne består av tre av Europas fremste mannlige leger innen kirurg, og tre kvinner med høy kompatense innenfor skjønnhetsbransjen. Og vi vil invitere en representant fra Helsedepartementet. her er en presentasjon av debattdeltagerne: Dr. Miguel Stanley ble født i Durban, Sør-Afrika. I disse dager etablerer Dr. Stanley et nytt helsekonsept, Engineered Nutrition SM i USA. Dr. Stanley er for øvrig også mannen bak Life Design Concept CEO og grunnlegger av The White Clinic Lisboa, i Portugal.Dr. Stanley har bygget opp en imponerende praksis og er en av de mest anerkjente tannlegene i Portugal. Han har skrevt boken “Helse på veien til lykke”, og foreleser om sitt arbeid over hele verden. Nylig fikk han sitt eget tv-show “Dr. White”. Dr. Stanley er også en hyppig gjest på CBS programmet “The Doctors in LA” i tillegg til å være programleder for den portugisiske versjonen av “The Doctors”. Tematikken er alt innenfor medisinsk makeover. Link til The White Clinic.   Dr. Rodrigo Cáceres er Botoxekspert og en av Nordens fremste behandlere med hyaluronsyre (fillers som Juvéderm og Macrolane). Dr. Rodrigo Cáceres tok legeeksamen i 2002, og i 2009 ble han spesialist i neurologi. Under spesialisttiden fokuserte han på bruk av botulinumtoksiner for neurologiske tilstander. Dr. Cáceres deltar jevnlig på internasjonale kongresser og er en av de største innen komplett ansiktsforynging gjennom injeksjonsbehandling. Dr. Cáceres er i dag klinikksjef og medisinsk ansvarlig lege på Dermaklinikken både i Gøteborg og Malmø, samt ved klinikken Clinica De Felipe i Barcelona. Martina Richter har over 20 års erfaring fra estetikkbransjen og har arbeidet for ledende internasjonale konserner med markedsføring og produktutvikling. Richter er medlem av Sveriges Oppfinnerforening, og i 2011 utviklet hun en gjennombruddspatent “Method and device for determination of safe tanning time” som forbedrer en hel bransje hvor det ikke har vært noe gjennombrudd siden 1960 tallet. Richter vant med dette Sveriges største innovasjonspris SKAPA, og ble nominert til EU Wiin Award 2013.  Dr. Sherif Elwakil har 18 års erfaring innen medisin kombinert med en enorm mengde kosmetiske workshops i Europa, og er hudlege og hårtransplantasjon-kirurg ved Hud og Hår-klinikken i Oslo. Dr. Sherif har jobbet med flere respekterte og prestisjefulle klinikker i London ved siden av hans virke som lege i The Royal London og The Barts NI. Dr. Sherif er også medlem av General Medical Council, British College of Aesthetic Medicine, Royal Society of Medicine og The Egyptian Medical Syndicate. Dr. Sherif har foretatt over 10.000 kirurgiske inngrep. Dr. Sherif tilbyr estetiske behandlinger som er trygge, pålitelige og gir et naturlig utseende. Dr. Sherif er ikke tilhenger av ‘frozen face’ og har som mål at hans pasienter skal se freshe, men naturlige ut når de forlater klinikken. Link til Royale Skin Clinic. Wenche Steen har Diplomøkonom fra BI med Master of Management og Bachelor Business Administration. Steen er tidligere skjønnhetsdronning, modell og redaktør, og er i dag eier og daglig leder i Hud og Hår Klinikken på Steen og Strøm,  Norges antakelig mest komplette klinikk for skjønnhet, velvære og livskvalitet. Link til Hud og Hår KlinikkenLene Alexandra er grunnlegger av “LA Lifestyle” og kjent for sin modige snuoperasjon i forhold til plastisk kirurgi og eget image. Hun har hatt plasseringer på hitlistene som artist, prydet FHM forsider og “mest sexy lister” i flere land.  I 2008 vant hun “Skal vi danse” på TV2 etter å ha fjernet 600 gram silikon fra hvert bryst. Videre har hun skrevet musikk, spilt i film og gav ut boken “Bra Nok!” i 2013. Nå er hun utdannet personlig og mental trener og jobber med livsstilsendring og andre helserelaterte tema. Link til LA Lifestyle. Debattleder er Trude Helén Hole, og hun kjenner jeg, faktisk. Hurraaaaa! Hole er kjent for sine mange kritiske innlegg angående skjønnhetsindustrien og sin følgende påstand: Kvinner anno 2014 vil bli sett – ikke hørt. Og det er en trist utvikling. Fra Holes tale under Protestfestivalen i Kristiansand 2013: Hvordan mennesker, og kvinner spesielt, selv velger å fremstå er et personlig valg. Men den økende trangen til offentlig blotting og kroppslige inngrep er etter mitt syn et sykdomstegn – og det er et faresignal når media og annonsører i økende grad velger å fronte, applaudere og lønne eksempelvis unge mennesker som opererer seg hvis målsetninger er å likne barbiedukker. Og når kvinnelige redaktører som er i posisjon til å skape motvekt til galskapen, heller velger å leke småkjendiser og skrive om neglelakk og hva de har i skapet, enn hvor skapet skal stå – så er likestillingen nullstilt.  Mitt budskap er derfor at vi må gå foran og lære våre barn at indre verdier gir større og sikrere avkastning. Indre verdier er ryggraden som skal bære oss gjennom tykt og tynt. En del redaksjoner, annonsører og kvinnelige redaktører bør derfor gå i seg selv, for å fremme en utvikling der et unaturlig og kjøpt ytre dyrkes hinsides – er ikke greit, det er galskap.  Det ytre er en skjør verdi å investere i. Skjønnhet vil falme – og det er en sannhet. Så jeg håper jeg gir min datter baller nok til å stå i mot denne galskapen der det ytre dyrkes hinsides, at hun velger å satse på sine indre verdier og bli hørt for det hun står for. Og velger hun å bli hørt – blir hun også sett. Dette er mitt enkle budskap. THH. Velkommen til debatt, og årets helse og beautymesse 2014. Link til messen Health & Beauty Medical+ 2014.

0 comments on “Norges første debatt om skjønnhet

Leave a Reply