Interviews

Litt faenskap hr en bare godt av casillero

Jepp, jeg liker det litt Djevelsk, ja, såpass kan jeg innrømme. Det må være en viss nerve, struktur, fasthet, styrke, råhet, og ikke minst ryggrad for at jeg skal kunne like det, det være seg vin og mennesker.

I Casillero del Diablo Pinot Noir 2012 finner jeg alt dette, og det er rimelig fantastisk!! Vinen er produsert i et av Chiles kjøligste vinområder, Casablanca Valley, et område som er ypperlig for Pinot Noir druer, for disse druene kan fort gi et tungt, kjedelig og plumpt preg om de dyrkes i for varme strøk.

Casillero del Diablo Pinot Noir er en ren nytelse med røde bær, noe herlig, lun høstløv på duft, og antydning til kaffepreg i ettersmaken. Vinen har fått et lite opphold på franske fat som har bidratt godt på strukturbildet. En fyldig og velbalansert vin med god fasthet og ryggrad. Fruktig og frisk i stilen.

Ypperlig høstvin som altså passer godt til svin, pastaretter med kjøttsaus, kylling eller fiskeretter med litt trøkk i tilbehøret, eller rett og slett til peiskos med noe snacks. Vinen bestiller du her til den nette sum av 109.-  

Og så må vi for all del ikke glemme bobler – bobler passer godt hele året. Det er aldri upassende å sprette en god musserende vin. Og da holder vi oss like godt til samme produsent, Casillero del Diablo fordi dette liksom er litt min vin – litt sånn fandenivoldsk som meg, så jeg har rett og slett bare blitt litt glad i Casillero vinene, de svikter aldri. Det er nemlig gjennomført gode og solide viner – så denne djevelsk gode musserende bruker jeg i alle sammenhenger, i bursdager, boklanseringer, nytt års fest and so on.


Fra boklansering tidligere denne måneden, og da er selvsagt Casillero et must.

Casillero del Diablo betyr Djevelens kjeller. Legenden om Casillero del Diablo oppstod på slutten av 1800-tallet da Concha y Toros grunnlegger, Don Melchor Santiago de Concha y Toro, startet et rykte for å beskytte vinkjelleren sin. Han hadde merket seg at de beste flaskene hadde det med å forsvinne uten spor fra kjelleren, og han satte derfor ut et rykte om at djevelen selv bodde i kjelleren. Dette ryktet spredte seg som ild i tørt gress blant overtroiske chilenere og ble snart til legenden om Casillero del Diablo – Djevelens Kjeller. Selv om de første vinene merket Casillero del Diablo ikke ble laget før i 1953, sies det at ikke en flaske har forsvunnet fra Don Melchor`s kjeller siden legenden oppstod i 1876.

Vel, som jeg har sagt før, og sier igjen, litt faenskap har man bare godt av. Casillero del Diablo Brut Reserva 2011 er en elegant friskus som kommer fra Limarí Valley i Chile, et meget spennende vinområde med potensiale for å bringe frem fantastiske viner. Nærheten til det kjølige Stillehavet sørger for et behagelig klima og en lang vekstsesong, og med varme fra solen mesteparten av året, samt mineralrik jord og dyktige vinprodusenter, skal en virkelig kløne det til for å produsere direkte dårlige viner, skjønt, noen får til det også.

Casillero del Diablo Brut Reserva 2011 derimot, er en særdeles fruktrik, elegant, smidig, balansert og imøtekommende herlig musserende, med et tydelig mineralpreg. Vinen bestiller du her, og henter på mandag eller tirsdag. Og til den nette sum på 109.- så kjøper du selvsagt ikke bare en, men flere flasker, for husk, det gode liv skal ikke spares på. Det skal du leve her og nå!

Så ta deg et glass djevelske godsaker foran peisen i kveld, eller nyt den til sjømat med skall på, for det er nemlig på denne tiden av året at skalldyr er best.

Trude Helén Hole på en freddan, gitt… sett slikt? Ønsker dere en djevelsk god helg!!

 

0 kommentarer på “Litt faenskap hr en bare godt av casillero

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: